31.12.09

sista inlägget för året kommer vara ett surt ett.

vad fan är det med folk?! -12 grader är väl inget att beklaga sej över?
shit, skaffa ett riktigt jävla problem att gnälla om!

jag kan bli så satans less när folk ba "ååh, det är så kallt, jag kommer typ dö. -2 i morse, jag ville ba ligga kvar i sängen"
men herregud människa! klä på dej då, idiot!

vi har liksom vinter några stackars månader om året, i göteborg knappt vinter, det regnar ju mest här. är det verkligen så jobbigt att köpa en varmare jacka?
puckon

27.12.09

jag har tänkt mycket på det här med rutiner. jag har rutiner för allt.
hur mycket jag än inte vill erkänna det för mej själv så är jag en sån där människa som planerar, har rutiner och följer mitt egna utlagda mönster.
man vill väl vara spontan?! men det är jag inte.
jag är sjukt kontrollerad och kanske till och med kontrollerande.

som på morgonen till exempel.
jag vaknar alltid 3 timmar innan jag börjar jobba. inte för att jag inte skulle hinna göra mej iordning på en timme men det fungerar inte så för mej.
jag kliver alltså upp tidigt som fan, ligger och kollar i taket tills jag tror jag är vaken (ca 3 snoozningar) och somnar sedemera om igen i minst 20 minuter. minst.
sen vaknar jag och rycker till, "jag kommer inte hinna nu" tänker jag.
jag går till köket, dricker vatten och tar mina tabletter. går på toa och sen in i duschen. jag smörjer, kammar, fönar och hittar kläder.
sen sitter jag i soffan och kollar på tvn och tänker att om jag slår på den nu kommer jag aldrig hinna (men ändå slår jag på den). jag sminkar mej i 8 minuter. exakt.
det tar inte längre eller kortare tid än så. sen borstar jag tänderna, tar på mej skorna och velar fram och tillbaka på om jag kommer hinna med den vagn jag borde ta. jag försöker alltid men misslyckas 80% av gångerna.
varje morgon. alla mina morgnar ser ut så här. tröttsam jag är va?

sen när jag kommer hem från jobbet är det alltid samma visa där med.
jag kommer hem, tar av mej skor, jacka, hänger upp väskan. plockar upp mobil, lypsyl och snusdosa och lägger på vardagsrumsbordet, och sen tar jag av mej kläderna och hoppar in i morgonrocken eller andra sköna mjuka kläder, lägger mej i soffan och funderar på om jag inte ska städa.
det gör jag aldrig, men tänker jämt att jag ska.

förutsägbar och tråkig.

ibland har jag testat bryta mina mönster men då sabbas allt. inget håller och jag är missnöjd.
jag är nog ingen dröm att leva med.
jag har bott med säkert 8-9 personer, inte alla samtidigt men i omgångar. lite pö om pö.
alltid tänker jag att jag måste vara så lätt att leva med, jag gör mej inte ovän med någon, jag håller mej på min kant, för stör man inte mej så stör inte jag dom heller.
och det är så jag vill ha det. du är cool, jag är cool. fast tänk om det är sukt jobbigt att jag börjar stöka runt tidigt som fan när jag egentligen inte behöver och sen när jag kommer hem bara claimar min plats och så ska det vara. ja, tänk om.
nu vet jag ju att nästa person som kommer bo med mej inte är en vän, utan en partner, och då kanske man är mer accepterande för varandras egenheter, på ett sätt man inte är med en vän.
jag hoppas det är så ialla fall. för jag kommer bli grumpy om inte jag får slänga mej i soffan i mina fulaste men ack så sköna hemmamyskläder.

22.12.09

på sina lediga dagar har man verkligen som mest att göra. idag har/ska jag:

ge mej på ytterligare ett försök att få mina nya högtalare att funka

tvätta

städa

handla mat

köpa varma vinterskor

träffa erik över en fika

och viktigast av allt - vara ledig :)

19.12.09

shiiiit! det är fan julafton på torsdag! på torsdag! gosh.

i torsdags...torsdag som var alltså ...då hade vi julfrulle på jobbet.
vi hade även kommit överens om att vi skulle köpa julklapp för 50:- och sen fick man ta en på vägen ut. jag hade världens bästa och finaste julklapp att ge bort. sjukt fin alltså.
jag la 40:- på en ram och 5:- på en bild av mej själv som jag gav bort. allt tillsammans med en hyllningsdikt om mej själv sjukt bra alltså.

så här såg jag ut på bilden:


men jag hade lika gärna kunnat se ut så här:


eller så här:


variation! det sitter i variationen! många talanger som döljer sej bakom dessa bilder.

13.12.09

lucia idag! och agge fyller the big 30.! grattis agge!

hela helgen är snart förbi och jag har verkligen inte gjort annat än att ta det lugnt hela tiden. i fredags hade vi glöggkväll hemma hos mej, spelade lite tp och kollade lite idolfinal.
avslutade med att lägga mej i sängen och hann knappt blunda innan jag föll i sömn.
otroligt skönt. vaknade 7.15 och la mej i soffan för att kolla på barntv men kom på bättre tankar och gick och la mej igen för att sen vakna kl 11.30.
madde kom förbi vid 18 och vi gick och handlade massa gott. käkade middag bestående av kyckling, avocado, sallad, pasta, tomater och mangorajasås. mums!
efterrätt är obligatoriskt när man ska må extra bra så vi gjorde en cheescake med pepparkakor, hjortron och philadelphia samt pressad citron. sjuuukt gott.
sen slog vi på en film - stardust - och vart helt kära! gullig och puttinuttigt så det förslår och vi bestämde att chips och dipp var nödvändigt. så vi svullade hela kvällen och när jag vaknade var jag fortfarande mätt.

en bra helg alltså!

efter allt vi pratade om igår är jag peppad som fan på att ringa star tatto i morrn och boka tid - nu ska det äntligen bli av!
jag längtar redan och jag har inte ens fått en tid ännu men jag tänker januari nån gång. i januari händer inget kul alls så jag måste liva upp det med en tatuering.
eller förresten - johanna föreslog en weekend i sthlm i mitten av januari och jag är peppad på tanken så jag ska kolla om det finns möjlighet att byta helg och sånt. bör inte vara några problem!

anywhooo - det har varit en awesome helg!

08.12.09.2

den bästa känslan i världen är när man skrattat så mycket att man inte kan andas, så tårarna sprutar och man har kramp i magen.
att spontant och hysteriskt bryta ihop och inte kunna sluta skratta. att se sin väns axlar guppa och höra sin vän kippa efter luft - det är glädje. men att göra allt det tillsammans är lycka.

08.12.09

vet ni vad den värsta känslan i världen är för mej? att känna sej åsidosatt. att inte vara räknad som någon man lyssnar på eller tar sej tid för. det är den värsta känslan av alla.

07.12.09

oh.my.god!
paradise hotel är så fucking spännande nu!

pratade med johanna tidigare idag om just ph och hon har inte förstått grejen med det.
men jag kan inte sluta titta!
jag älskar att se folk i situationer dom inte känner till sen innan. se hur dom resonerar och hur dom agerar.
loves it!
ta till exempel fransesca som pratar som en "borstbindare" om catja och säger till alla att catja är en vidrig, lömsk, rutten slampa och vad mer hon nu kallat henne. och vad har catja gjort? INGENTING!
hon har inte sagt eller gjort något som ska kunna få frans att ogilla henne. hon bara tycker inte om henne och pga det tar hon fram sina värsta sidor och blir helt rabiat och hatisk. totally mental!

när big brother gick på tv kollade jag det med. jag vet inte vad det är men det är något med folk och deras cavemanmentaltet som lockar mej så otroligt mycket.
vad folk gör för att överleva och få gruppen att ta till sej deras mentalitet. för vet man något så är det ju att gruppmentalitet kan vara otroligt drivande.
kolla vilken film som helst som har med folk i utsatta situationer att göra och du finner det där med.
resonemang och logik hör inte hemma där och det fascinerar mej.
alla har väl sett flugornas herre? där ser man tydligt hur en person kan få en grupp att go loco. det obegripliga blir plötsligt begripligt och all sans och logik är som bortblåst.
man fick ju lära sej tidigt att ingen föds ond. det är något man lär sej.
hur kommer det sej annars att vi har typ KKK för att ta ett exempel?
folk dras med och propagandan är stark! dom gör det tillsammas för tillsammans är man stark och tillsammans kan man förändra allt. tråkigt att man inte gör något bra av det bara.
fascinerande som sagt!
människor är så korkade, det är otroligt att vi kommit så långt som vi gjort och överlevt. tack vare många imponerande människor står vi där vi gör idag och jag känner att världen öppnar ögonen hela tiden. vi ser och accepterar inte allt mer. vi vet bättre, kan mer och varje dag utvecklas männskor.
men nu kom jag off track lite här. paradise hotel är inte världsomvändande och kommer inte bli det heller men jag är hooked.for.life!
jag väntar med spänning till onsdag då jag ska få se fortsättningen!

02.12.09

det är december gott folk! snacka om att året har gått fort!

snart är det slut men först ska julen och nyår passera.

idag har jag varit på stan och letat efter en vinterjacka och jag hittade en på stadium som jag tror att det blir, måste bara kolla utbudet på torget först eftersom jag ju jobbar där och kommer få rabatt - göttans!

då jag inte inhandlade min jacka idag la jag istället pengar på lite julpynt så nu är min svarta gran pyntad med små discokulor, istappsgirlang och silverrenar, mycket stylish allting!

sen när jag klev av vagnen på min hållplats skrek strupen efter glögg - hjortronglögg för att vara exakt så jag har pimplat i mej en halv flaska och jag tror att detta kan bli slutet för mej.
jag kommer fördricka mej på glögg!

RSS 2.0