30.04.10

jobba jobba jobba. fan vad skönt det känns att jobba natt - faktiskt!

står här i repan och dricker kaffe och i loungen sitter det några härliga småölade gäster och underhåller, sämre kunde man ju ha det!
lite ångest att jag jobbar hela veckan nu när johannes är i stan och ska hälsa på. eller han är väl här för att jobba egentligen men vi ska ju ses och jag jobbar natt och han dag och sen jobbar jag kväll och då ska han stiga upp kl 5.
men i helgen så ska jag ta mej i kragen och se han iaf, man kan ju faktiskt stå ut med att vara trött på jobbet bara för att få träffa ett av mina hjärtan <3. det kommer bli en som HR-reunion, avgångsår -00 för mej och -01 för dom - chooti, pontan, johannes och jag - lovely!

29.04.10

intervju done! vettefan hur det gick alltså.
dom jag träffade satt med stela ansikten och jag kunde inte riktigt läsa av dom. sånt är himla jobbigt!
dom behöver folk över sommaren och jag behöver jobb längre än så, det vägde emot mej men jag får väl se hur det går. dom skulle ringa nästa vecka.

Testar blogga med mobilen!

foto1003 (MMS)

Testar blogga med mobilen!


28.04.10

nu är jag ett steg närmare att söka in! herregud vad det känns rätt. fast saker känns ju rätt för mej titt som tätt och sen visar det sej vara astråkigt.
i morrn ska jag på intervju ju!
jag hoppas det går bra, verkligen hoppas.
skulle vara skönt att kunna slappna av och jobba utan provision. inte för att jag är en dålig säljare men för att jag orkar inte min egen panik.
i två nätter har jag nu drömt att jag mår skitdåligt på jobbet och att mina chefer hänger mej över axlarna och allt jag gör blir fel, jag får skuld för saker som inte är mina och jag gråter varje dag jag kommer hem från jobbet. i drömmen alltså, inte i verkliga livet.
mina tårkanaler öppnas nästan enbart för cheesy tv-serier eller djur och barn.

27.04.10.3

vet ni vad jag funderar på när jag är sjuk eller ledig?
jag funderar på mitt liv, på vad jag vill med det och hur jag någonsin ska kunna bestämma mej för vad jag vill på riktigt!
jag har legat sjuk här nu och kommit på att jag ska söka in på en utbildning jag hittat.
verkar var himla intressant och tänk vad mycket nytta man skulle ha av en utbildning! jag har inte på 10 år någon gång tänkt att jag skulle börja plugga på allvar igen förrän i kväll.
alltså en utbildning i skolan men massa lärare och elever och uppsatser och tentor och sånt.
jag har flera gånger tänkt att jag skulle gå en makeup utbildning, eller florist eller frisör.
men nu, nej nu har jag hittat något intressant som jag tror jag ska försöka satsa på. sista ansökningsdag är 10 maj så jag hinner väl vela fram och tillbaka några svängar till iofs, men jag känner mej lite pepp på det här!

27.04.10.2

varför blir all mat så mycket godare om man gör den i ugnen?
ja jag vet inte, men jag vet att det luktar galet gott hemma hos mej just nu.
jag kom på att jag faktiskt inte ätit idag. jag har ju inte mått bra liksom och då brukar man inte äta men nu kändes det himla tomt i magen och jag måste fylla på lite så jag blir frisk snabbare.

27.04.10

jag är sjuk.
tillräckligt sjuk för att vara hemma från jobbet men tillräckligt frisk för att vara galet uttråkad.

en jobbig blandning då jag mer än gärna gått ut och promenerat i skogen men när jag var ute med soporna för en timme sen höll jag på skaka ihjäl.
frossar till och från och det liksom kliar i benen. asså inne i benen. som att det kittlas på insidan.
varför känns det så?
det är märkligt iaf.

nu går jag omkring med hoodietröja och ser döende ut.




notera dom svarta ringarna under mina ögon. önskar jag kunde säga att det är pga att jag är sjuk men då skulle jag ljuga. dom är permanenta.
och dessutom - ser ni fräknarna? jösses, det kommer bli en prickig sommar.

25.04.10

vilken helg!

fredag var det aw på kings head med frida, ranta, thomas, madde och sara. vidare till pustervik och sen till sticky. avslutades på donken och sov en sväng på vagnen men blev väckt av ranta som hade bättre koll än mej.

lördag skulle jag varit på designmarknad med frida men vi kände båda två att det var lite skönare att vara hemma och slappa så vi avbokade.

sen messade paco och undrade om jag ville bowla med han och några till och det ville jag självklart. så jag hoppade på vagnen mot frölunda och bowlade för glatta livet.
jag inledde med att nästan kasta sönder en stoooor kruka som stod mellan vår bana och en annan. heregud vad jag skämdes, fan vad dyrt det hade blivit om den hade gått sönder.
nej, man ska INTE  bowla med bakissvettiga händer som fastnar i klotet och släpper när man egentligen skulle släppt bra långt innan. men all was fine och den gick inte sönder, det kom bara lite flisor och smågrus ut på banan. pjuuuuh!
sen hamnade jag och emelie på pauls kulor och spelade biljard, black jack och förlorade mer än vi vann. ett genomgående tema för kvällen. anywhoo, galet fin helg och nu ska jag inte röra mej utanför mitt hem förrän jag ska till jobbet i morrn. det blir bok, korsord och lite hemmaspa för hela slanten.

22.04.10.2

shopping varde ditt namn!
kommit hem med
2 klänningar - en från h&m, en från indiska
en kjol från h&m
en tröja från h&m
ett par skor från converse, eller ja - karltex då
3 par strumpbyxor från lindex
ett puder från make up store
en silverring från antikhallarna

myyycket nöjd.

och nu - VIN FTW!!!

22.04.10

i´m alive!
jag har bara haft sjukligt mycket annat att tänka på/göra/planera. sorry liksom!

sen sist har jag:

druckit öl med frida och thomas på rockbaren


fått se hur riktigt dunderfylla ser ut ^ ja han ja!


skadat mitt knä. ja okey, det hände nån dag innan jag sist skrev, men här här ni bildbeviset!

 
handlat vansinnigt fina skor för mina sista slantar!

OCH jag jobbar för fullt på ProVoice, lite extra nätter på hotellet och ska dessutom på intervju nästa torsdag. good times! hollah!


12.04.10

jag sitter och kollar mej själv i spegeln och övar in mitt "talmanus" som jag fått av jobbet idag.
jag låter helfånig och jag stakar mej fram och blir bara mer och mer nervös för i morrn. herregud, varför måste dom dra ut på det så länge?!.
första dagen säljutbildning och pepp och nu andra dagen produktutbildning och pepp. i morrn - min första riktiga dag - the real deal! jag är laddad och peppad och jag ser dollartecken framför mina ögon men kommer det verkligen gå så bra?
jag kommer väl bli som jag blivit av alla mina andra jobb. yrkesskadad vill säga.
jag kommer låta som en försäljare i alla lägen numer, tro inget annat. från hotellet har jag tagit med mej "går det bra att dröja lite?" från donken har jag tagit med mej "clean as you go" och använder dessa två i min vardag hela tiden.
jag städar efter mej på restauranger, på spårvagnar och vart jag än tar mej fram. går det bra att dröja lite sa jag ofta i telefon till mina vänner om jag satt i samtal och fick ett inkommande samtal, eller om jag svarade på ett nytt samtal och återupptog det gamla.
herregud vad mina vänner tyckte jag var skum. men de flesta av mina vänner vet att jag påverkas mycket av mitt jobb och liksom väver in det i min vardag, för hur kan man göra annat när man umgås så tätt och ofta med sina arbetskollegor? man blir yrkesskadad!
jaja, nu ska jag plugga lite mer talmanus och göra det till mitt eget personliga!

11.04.10

under mina dagar som arbetslös har jag kommit till insikt om otroligt mycket saker.
ett: jag hatar att gå hemma.
två: jag gillar det ändå lite grann.
tre: jag är lika velig som vanligt och kan inte bestämma mej för vad jag tycker på riktigt.

vad jag vet på riktigt är iaf att jag saknar mina kollegor himla mycket.
undrar om mina nya kommer bli lika bra?
jag skrev ju på kontraktet i torsdags och ska på produktutbildning i morrn kl 15.
vi kommer väl mest sitta och gå igenom produkten, jag kommer bli visad systemet och sen får vi väl sitta med på några medlyssningar och eventuellt prova själva med.
nervös är bara förnamnet.
men jag vet att det kommer gå bra, jag är duktig på att ta för mej när det kommer till arbetet. på arbetet är jag inte den om står i skuggan (om jag inte känner mej lite hotad), jag är rättfram och hörs och syns mycket. fast att gå in med en ödmjuk attityd på en ny arbetsplats är nog faktiskt att föredra.
ååh, jag önskar att jag redan fått jobba mina första dagar och hade fått in lite rutin! men snart så. på fredag när jag går hem för helg har jag jobbat min första vecka och det har förhoppningsvis gått bra. håll tummarna för mej!

07.04.10

anställning varde ditt namn!
sådärja, efter hela 6,5 (7 med idag) dagars arbetslöshet var man på banan igen.
herregud, vad lätt det var! kallas det flyt eller skicklighet?

jag blev faktiskt gladare än jag trodde av att få jobb så här snabbt, jag är inte gjord för arbetslöshet så som jag klättrar på väggarna och sakta förslöas här hemma. så lovely att jag fick ordning på allt. men lite synd ändå att jag inte fick vara ledig i 2 veckor som jag hade hoppats på.

anywhooo, när jag skrivit på alla papper i morrn är jag ProVoiceanställd, klingar fint.

och det bästa av allt är att det verkar vara en himla kul arbetsplats, dom flesta är mellan 18-27 fast det fanns någon på 17 och den äldsta var typ 63. en salig blandning med andra ord.

eftersom jag inte är värsta sociala människan har jag ju inte nått otroligt stort kontaktnät här i gbg men nu kommer det ordna upp sej det med. jag kommer bli som frida när hon började plugga, ni vet så man fick boka in henne i flera veckor innan för att kunna få se en glimt av henne. ja det tror jag iaf, för om jag vill så kan jag vara himla social och trevlig, jag brukar bara inte vilja det.
tjoflöjt!

men dom kan såklart inte motstå ett sånt här oskyldigt ansikte! att se oskyldig ut har räddat mej många gånger, hoppas det blir så nu med!


06.04.10.2

klappat och klart! intervjun gick faktiskt himla bra och hon som intervjuade mej sa sen att hon trodde jag skulle passa bra in där och att jag gjorde ett bra intryck.
tror fan det, dom andra nötterna som var med sa inte ett ljud typ och när dom öppnade munnen var dom så nervösa att dom inte fick fram nått som hade med jobbet att göra alls.
men vi får väl se, säker ska man ju aldrig vara. fast om jag var hon skulle jag anställa mej. jag pratade, frågade och var engagerad. dom andra satt bara där även fast hon uppmuntrade till samtal och frågor.
aja, den som lever får se.
om jag får jobbet startar utbildningen på torsdag och vi kör igång på allvar på måndag, fan vad jag ska fira i helgen isf.
eller med nån öl iaf, eller ett glas vin och god mat. eller med att shoppa!
åhhh, shopping! jag saknar shopping och tomt konto mitt i månaden, konstigt va?!
fast ska jag vara ärlig så shoppade jag en klänning till denna intervjun och idag firade jag den bra intervjun med att köpa en kjol och två tröjor. men det var jag värd, oavsett hur det går i morrn!

06.04.10

idag är det dags för intervju igen. om jag känner att detta verkar roligt efter intervjun kommer jag faktiskt ta det om jag blir erbjuden.
jag kanske är en ruskigt bra säljare och kommer håva in storkovan varje månad.
skulle bli ett steg uppåt från mitt gamla jobb där man var tvungen jobba som en dåre och jobba fast man var sjuk bara för att få det att gå ihop.
den timlön jag hade på mtt gamla ställe hade jag för 7 år sen när jag jobbade på ett hotell. visst är det hemskt? anywhooo, jag tar faktiskt inte jobbet för att bli rik (fast det vore givietvis välkommet) utan för att jag har varit arbetslös i 5 hela dagar nu och jag klättrar på väggarna!
jag gör verkligen det, och jag känner att jag börjar förslappas redan. det är fan farligt det här!
så ut mej med, ut och skaffa jobb!

05.04.10

jag kan verkligen få ångest över dom mest löjliga saker.
som igår, jag råkade "låsa in" mina kläder i tvättstugan och sen tänkte jag på det hela dagen.
jag kanske inte kan kalla det ångest men jag har nått slags kontrollbehov hela tiden och när saker händer som jag inte kan påverka eller göra något åt på en gång blir jag bäng i huvudet.   
jag blir så stressad inombords att jag typ slutar tänka och några gånger fick jag liksom säga åt mej själv att inte gå och hämta en hammare för att slå mej in i tvättmaskinen och ta mina kläder, för det är ju bara just det - kläder.
inget av värde egentligen men ändå något som kan ge mej panik. manisk tror jag är ett passande ord. jag blir manisk.
jag låg vaken länge och tänkte på mina kläder, att jag skulle gå upp tidigt och hämta dom om jag kunde komma in och om jag inte kunde komma in skulle jag vänta på den som skulle ha tvättstuga och sen skulle han eller hon få hjälpa mej.
varför gör jag så? är inte det knäppt? att jag liksom planerar vad jag ska göra istället för att bara gå ner, kolla om det är öppet och sen ta mina kläder och gå.
nej jag drömde till och med om det. jag drömde att jag kom ner i tvättstugan och det var en tjej där som hela tiden höll på släcka lampan och jag skrek att hon skulle tända den, men hon bara skrattade och släckte och tände och släckte och tände.
jag kände mej så hjälplös, hjälplös och arg. fruktansvärt arg. jag vet att dom flesta tycker sej ha levande drömmar men mina är så verkliga att jag blir lite rädd för mej själv. jag kan vakna av att jag slår hårt i sänggaveln eller sparkar bort mitt täcke för att jag tror att det är en våldtäktsman eller att jag spottar på golvet för att jag i min dröm spottar någon i ansiktet. i flera år har jag gått i sömnen, det har blivit bättre nu och jag kan knappt säga att jag gör det mer.
sen jag flyttade till göteborg har det väl bara hänt ett fåtal gånger, 15 på sin höjd. varför man går i sömnen är för att man har väldigt hög aktivitet i hjärnan, man är sovande i ett vaket tillstånd, eller vaken i ett sovande tilltånd if you will.
men iaf, vart jag vill komma är - tror ni att man lever ut sina farhågor och tankar i sömnen? där allt man egentligen tänker om sej själv blir verklighet?
för visst har jag en väldigt hård och tuff yta och ett hårt sätt men är jag verkligen så tuff? det tänker jag hela tiden om mej själv. jag vet inte faktiskt.
jag "spelar" ju liksom inte mina tankar och mitt agerande men bland tvivlar jag så mycket på mej själv att jag tror att jag är lika hjälplös som jag känner mej i mina drömmar. är det något som får mej att känna mej rädd så är det att vara hjälplös. jag vill aldrig vara hjälplös.
ett offer, en fegis, en handlingsförlamad människa. en ryggradslös människa. det skulle vara det värsta som fanns i min värld. att vara hjälplös.
så tror ni att jag bara är löjlig som tänker saker och sen drömmer om det eller drömmer jag saker som sen får mej att känna mej hjälplös på dagen?
fattar ni något alls av det här inlägget? jag tror inte jag gör det själv ens. jag ville nog bara skriva av mej.

04.04.10

vilken helg det har varit. herregud, jag trodde jag hade game, men det hade jag inte.
hela lördagen var helt fuckad och jag vill bara lägga mej ner och dö en smula.
det är som johanna sa tidigare idag - efterfest är en bra idé i tanken men väl där så är det rätt jobbigt. kanske inte att vara där, men att vakna dagen efter iaf.
fast dagen efter och dagen efter. jag kom hem halv 9 på morgonen.
ja, då hade jag såklart åkt runt runt med vagnen och fick sitta och skämmas med alla fräscha nyduschade människor som skulle till jobbet. fyfan, vad skabbigt.
sen har jag som vanligt skinnflått mina knän.
när ska jag lära mej gå? va?
jag vill inte äckla johanna igen så johanna - så johanna, kolla bort nu.
när jag tog av mej mina leggings låg det kvar en bit knä i dom. inte hela knäet såklart och inte heller en benbit. men väldigt mycket hud.
hoppas att strumpbyxorna jag köpte är täckande så jag slipper skämmas på intervjun jag ska till på tisdag. alternativt att jag lindar knäet med en sån där sak man kan ha om man har dåliga knän och ska träna.
så det ser lite sportigt och häftigt ut liksom. så jag kan vara "den tjejen" ni vet hon som är helt wild and crazy och slänger mej med terrängcyklar och bergsklättring.
skulle jag gilla att vara hon? hmm, vi får se, strumpbyxorna kanske är täckande.

01.04.10

oh.my.god!

ni fattar inte vilken jobbsökarknarkare jag blivit, jag förvånar till och med mej själv! det är fan galet roligt att söka jobb, söka jobb man vill ha och inte bara söka för att få ett.
en galen egoboost och riktigt ball också att man får veta så mycket om sej själv! jag har redan 3 intervjuer! det känns så himla bra det här, jag har verkligen gjort rätt!

var inne på ams.se nyss och såg att dom ska stänga ner webbplatsen 9-12 april och fick lite panik. för det är ju typ min nya startsida, den roligaste och bästa ever. ja jag hör hur jag låter, jag låter inte frisk men jag är så pepp så det går inte att greppa.


idag var jag på jobbet och städade ur mitt skåp, bjussade på smörgåstårta och pratade lite med mina gamla kollegor. vet ni att jag har haft världens bästa kollegor där? 3 dagar i rad har jag nu fått blommor och presenter och alla är så himla gulliga och rara!
igår var vi på min "ute i friheten"-afterwork, blandat kollegor och vänner och det var otroligt trevligt. det blev många öl och skratt och som vanligt avslutade jag kvällen på nordstans grill och kebab. sen taxi hem och glufsa i mej ett påskägg och försökte läsa lite pocket. gick sådär, det var ju lite flytande text, eller så var det bara jag som var full?

RSS 2.0