20.09.09

Ooooookey. så här ligger det till. jag har varit en dålig uppdaterare på veckans vän. bara två gjorda hittills. men idag tänkte jag fortsätta det fina jag startade för flera månader sen.
och idag har turen kommit till JOHANNA!



bilden är lite suddig men den representerar henne väl. hon posar som den superstjärna hon är!

född på självaste 17 maj firar inte bara johanna denna dag utan hela norge hyllar henne stort.
när johanna fyller år gillar hon inte att bjuda hem folk på tårta och kaffe, nej johanna har de senaste 2 åren sprungit göteborgsvarvet! hurtigt som hon är. lite nonchalant dessutom, för träna inför varvet? nej vem har tid med sånt?, inte johanna iaf!
så hon springer på vilja och envishet men fram kommer hon och går alltid i mål på en respektabel tid.  

johanna jobbar till vardags på telia där hon tar emot samtal från hemska och jobbiga kunder. stackars stackars johanna!
men - hon har en hobby hon planerar att leva på, nämligen smycken. för är det nått johanna är bra på så är det att göra smycken!
långa, korta, smala, tjocka - det finns inget slut på vad hon kan göra med lite snöre och några stenar. hon är som smyckeskonstens MacGyver! trä på här, knipsa där. och fort går det!

men för att vara ärlig så är johanna allt annat än snabb. hon är inte den stressiga typen som går igenom en affär fort, nej hon tar tid på sej, allt ska kollas, inget får missas.
tänk om det ligger ett fynd och bara väntar på henne!
när johanna ska handla nått skapas det lätt köer bakom henne. men "-varför skynda?" säger johanna och frågar vidare om det hon just ska inhandla. lite på den nivån är det. johanna gör inget förhastat, hon planerar sina köp väl och tur är väl det - hur lång tid skulle det annars ta i en affär?!

när johanna inte orsakar köer och gör smycken tycker hon om att resa. italien, england, thailand, spanien, usa - the list goes on and on!  och bäst reser man såklart med en nyinhandlad resguide som följer henne vart hon än går. i denna lilla resguide finns alltid en liten karta och dessa kartor kommer väl till pass. lokalsinne? nej, inte alls! johanna kan gå vilse i sin egen stad om det vore så.
det är lite av charmen med johanna. hon reser så mycket och ser allt möjlig men be henne hitta hem igen och hon har ingen aning.
hon är ett fantastiskt resesällskap som inte behöver underhållas eller tas om hand. hon sköter sitt och jag mitt. det finns ingen som kan vara lika bra resesällskap som hon! nu låter det kanske som att vi inte umgås på våra resor och visst gör vi det men ibland vill johanna bara handla pärlor och då får man låta henne göra det annars blir hon inte glad, och man vill ju att hon ska vara glad. för finns det nått johanna blir glad av så är det pärlor, hennes leende lyser upp en kolsvart grotta om hon hittar det hon söker!

om man får beskriva johanna med ett ord så skulle det bli moral. johanna har moral. rätt ska vara rätt i johannas bok. och tur är väl det, hur skulle det annars se ut? man går inte mot röd gubbe och man snattar inte ljuslyktor på krogar i köpenhamn. nej nej. en av moralens ack så välbehövliga väktare.

hang up´s får ju folk titt som tätt och johannas tycks vara loppisar. en hel roadtrip pratade hon om loppisar och ville stanna på varenda en. fick hon det? nej, hon drömmer nog än idag om dessa loppisar. en vacker dag kanske. man kan ju alltid drömma, eller?

johanna är en helt underbar vän. någon man kan skratta och gråta med, shoppa, festa, kolla på film, gå på museeum, diskutera livets stora frågor med - ja allt helt enkelt!
johanna, en flaska vin och en filt på gräsmattan är allt man behöver sommartid.

johanna är denna veckas VECKANS VÄN


Kommentarer
Postat av: Johanna

Haha,, vilken underbar sammanfattning :) får väl lov att tillägga att jag inte kommer släppa loppis tankarna förrän du hänger med mig på en, som du LOVADE förra sommaren ;) jag vet ju att du kommer gilla det!

2009-09-23 @ 19:19:17
URL: http://www.karmasmycken.blogspot.com
Postat av: Ell

Nice, lånar du ut henne? ler

2009-09-24 @ 12:39:47
URL: http://lyraavell.blogspot.com/
Postat av: k-s

jag skaaaaaa, jag skaaaaa! =) men då får du hänga med på sko, väsk och klänningshopping en hel dag med mej! i mitt tempo och inte din snigelfart! =)



och leena: jag hyr ut henne by the hour, kontakta mej för vidare information =)

2009-09-24 @ 13:32:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0