29.09.10

TENTAN ÄR DONE!!!! been there, done that.
fan vad skönt att det är borta nu äntligen! nu är det bara 2 tentor kvar dne här terminen och det går nog vägen det med.
efter tentan var jag sjukt ölsugen, ni vet så där så det skriiiiker i tarmarna efter öl? ja iaf så var jag torr och törstig men fick jag nån öl? nej, det fick jag inte. så jag måste väl helt enkelt ge mej ut på fredag i jakten på lyckan.

27.09.10

överpluggad!
ja jag tror jag blivit överpluggad nu. allt jag läser bara trasslar och jag kan inte reda ut mer begrepp så jag lägger ner pluggandet för kvällen och hoppas att jag undermedvetet tränar på det iaf.
hoppas alltså.
idag var jag på pluggfika efter skolan med johanna, anna och jossan. jag vet inte om det blev så mkt pluggande i jämförelse med fikande egentligen. anywhooo, det var iaf väldigt trevligt!
nu ser jag på idol och sen blir det en tidig kväll, jag har ju lovat jossan att hinna med vagnen på morgonen.

26.09.10

idag var jag och inhandlade nya träningskläder, ni vet så man får pepp att komma igång.
jag blev så peppad att jag ringde ranta omedlebums och tvingade med henne ut i skogen för rastning av hundar och springande upp och ner i backar.
springande blev det inte så mycket av, mest glidande.
jag visste ju såklart en helt perfekt väg då dom där skogarna är mina gamla hoods.
till saken hör att varje gång jag gått där har det varit sommar, varmt och torrt. det är inga egenskaper som hösten innehar.
istället var det väldigt lerigt och fuktigt. detta påverkade såklart underlaget lite.
det börjar med att vi får halvspringa ner för backen som är sjuuukt lång. efter en massa halvspringande börjar det bli halt och vi går mer och mer i gräset och håller i oss med hjälp av högt gräs och trädgrenar som hängde lämpligt.
hjälpte det?
nej.
jag börjar såklart med att dra en trillning och får lera på höger lår och uppåt. inte snyggt. sen är det rantas tur. hon pratar i telefonen och jag går och tänker för mej själv att hon måste vara otroligt skillad som kan gå på lera OCH prata i mobilen.
det kunde hon inte.
hon drattar på rumpan hon med. skillnaden mellan oss är att hon som har vita byxor på sej inte får så mycket som en lerfläck på dom.
allt hamnar på hennes skinnacka. ingen större skada skedd alltså. det är så jävla typiskt! jag blir alltid lerig och dann och alla andra klarar sej utmärkt! HUR GÖR MAN?!

23.09.10

jag ska inte berätta för er att jag är sjuk IGEN, så jag går vidare.

jag och rantis hade en lovely valvaka och nu ska vi tamejtusan bli politiskt aktiva. "så här kan det ju inte gå till" -tänkte vi.
jag vet inte hur långt rantis kommit med sin politiska karriär men jag själv har inte kommit någonstans alls. det kanske kommer snart, när andan faller på liksom?

annars har jag inte så mycket att berätta.
jag lallar runt i skolan och när jag är hemma är meningen att jag ska plugga men det gör jag inte. det blir så lite gjort när man är hemma så i morrn ska jag sätta mej inne i stan på ett kafé och inte lämna boken innan jag är helt matt och ordblind!
sen ska det jobbas utav bara den! samma sak med lördag - jobb!
att jobba är min räddning från utgång och alkohol. för vi vet ju alla att med alkohol i bilden blir pluggandet lidande ÄNNU mer.

här kommer lite bilder på min sköna klass från när vi var ute sist.


robin visar fuldanser i soffan och beccis ser jävligt impad ut


jag hade kvällen till ära klippt luggen på mej själv. snett och krokigt men herregud, det har väl ingen dött av?


djupa konversationer över goda öl


och några öl hann det ju bli som ni ser här på bilden. jag var otroligt törstig.


19.09.10

jag var ju och förtidsröstade i veckan och nu när jag sitter här och är spänd på hur det kommer gå ikväll har jag hunnit tänka på massa saker.
jag röstade ju på miljöpartiet och dom känns helt rätt för mej. alla deras stora valfrågor ligger även mej varmt om hjärtat.
det finns en grej jag stör mej på i allt det här. det har varit prat om HBT-frågor på tv, i tidningar och på nästan alla partiers hemsidor.
då får man läsa om att även homo,-bi och transpersoner ska ha "rätt" till sin sexuella läggning och att det ska bli enklare att bli fälld för diskriminering.
"sexuella läggning" är orden jag hakar upp mej på. det borde ju inte handla så mycket om det sexuella utan mer det emotionella.
min emotionella läggning.
för allt handlar ju inte bara om sexuella preferenser utan om vem man kan tänka sej att dela detta med. en emotionell läggning alltså.
moderaterna pratar om sexuell, folkpartiet lika så, centern har det inte ens på sin a-ö politik även sossarna pratar om sexuella läggning.
det enda parti som inte gör det är faktiskt miljöpartiet. där pratar dom om att man vill skrota en heteronorm.
jag älskar´t!
miljöpartiet är bara så himla fina. gulle dom!
dom vill att man ska dela in föräldraförsäkringen i tre så mamman får en, pappan den andra och den tredje får man välja som man vill med.
dom vill sänka arbetsgivaravgiften för småföretagare, ensamföretagare får ytterligare sänkning för den första anställda under det första året vilket betyder att det kommer avlasta mycket börda från den som är ensamföretagare och egentligen inte hade haft möjlighet att anställa. 
när man kommer till avrustningen är jag helt på deras bana där med. dom vill sluta exportera vapen, nedrusta och ersätta värnplikt med frivillig tjänstgöring.
jag skulle kunna go on and on i alla deras a-ö frågor och jag vet att jag med säkerhet hade samtyckt i det mesta. hur många kan säga det om det parti de röstat på?
jag vill ha bort blocken och istället lyfta fram enskilda partier! som det var förr!
röstar man moderat idag får man med sej centern och folkpartiet och även kristdemokraterna. röstar man miljöparti får man med sej sossar och vänster. jag samtycker inte med sossarna och vänstern i så många frågor. det är miljöpartiet och vill få fram ju!
fan vad jag ska sitta och bita på naglarna i kväll - GO TEAM MILJÖPARTI, GO!!!15.09.10

idag har det regnat hela dagen - helt underbart! jag älskar verkligen hösen, lätt den bästa av årstider.
dagen har jag spenderat med att kära ner mej i oskar linnros


och salem al fakir (som om jag kunde kära ner mej mer i den här underbara mannen?)


och lite kärare i hösten blev jag när jag insåg att jag vill shoppa lite kläder också. typ en jacka och väska liknande någon av dessa


och kavajer och byxor i den här stilen!allt detta har jag kommit fram till medans jag egentligen skulle ha behövt plugga till tentan.
men det kommer, right? jag kommer hitta mitt pluggflow, det måste jag ju göra!?

14.09.10

eftersom mina dagar består av skola så har jag inte så mycket mer att berätta om. det är det enda som händer i mitt liv just nu. och att jag är pank, men det är som vanligt då.
i skrivande stund har jag INGA lektioner förrän på måndag då vi ska börja med fek och det ska bli spännande. fram tills dess ska vi grupparbeta lite på torsdag men inga lärarledda lektioner alltså.
skönt?
borde vara men allt jag tänker på är att jag inte ens öppnat boken vi ska ha tenta på i slutet av månaden. jag borde skämmas faktiskt.
sen ser jag fram emot helgen sjukt mycket också, massa roligt planerat! synd bara att allt är på samma dag, jag får ila runt som en hamster i ett hjul!


13.09.10

jag har blivit med androidtelefon! x10 mini pro närmare bestämt.
herregud vad allt känns främmande och skrämmande!
är jag ute på nätet? hur stänger jag av det? kommer min räkning bli ASHÖG nu bara för att jag inte fattar hur man gör för att stänga av det? jösses, allt är väldigt främmande med en ny telefon. men den är finfin!
som jag har längtat efter en telefon med knappar att skriva sms på, ni kan inte tänka er så mycket jag har våndats de senaste 2 åren. men nu, nu går det fort och smärtfritt och det var precis vad jag behövde.

12.09.10

jag har just sett klart båda sex and the cityfilmerna och jag har suttit och tänkt på att jag har det precis som dom har det. mitt crew - fab four - frida, madde och johanna. mina gals!
självklart har jag funderat på vem som är vem av dom också. det var lite tricky.
jag är nog miranda, johanna är charlotte, madde är samantha och frida är carrie.
fast ingen av oss är en självklar miranda, samantha, charlotte och carrie. alla har något av alla men om man ska hårddra det så skulle uppställningen se ut precis sån!me and my gals!

10.09.10

det är ju mycket politik överallt just nu. alla ska ha en åsikt och alla ska ha ett engagemang i det helt plötsligt, även jag!
jag är inte särskilt intresserad av politik i vanliga fall men nu är det faktiskt riktigt roligt och framför allt spännande.
hur ska det gå? blir det regeringsskifte? höger? vänster?
alla väldigt intressanta frågor med ännu ovisst svar.
hur som helst.
jag vet inte vilken fot jag ska stå på. nästan alla partier har något jag gillar.
moderaterna, sossarna, vänstern, miljöpartiet, folkpartiet osv osv. så hur ska man välja?

jag vill inte ha ett bidragssamhälle och jag vill heller inte skapa klyftor i samhället.
jag vill ha en hållbar politik, som faktiskt funkar för alla.
inget parti kommer göra alla väljare nöjda - det har jag förstått. men något parti borde väl kunna göra majoriteten nöjd?
jag gillar moderaternas skolpolitik, jag älskar miljöpartiets prioriteringar och jag tycker någonstans att sossarna har mycket att komma med dom också även om sverige står sej upp i halsen med alla deras bidrag hit och dit.

jag kommer nog rösta rödgrönt i år. iofs känns alla partier väldigt gröna, det ligger i tiden att tänka eko och trenden kommer inte att dö ut, den kommer snarare att byggas på och staplas högt långt in i framtiden. 

och hur märkligt det än är att man ser på partiet efter hur partiledaren talar, står och för sej så gör man nog det iaf. reinis ser ju alltid bekymrad ut, jag gillar det, det ger en känsla av att han är empatisk och godhjärtad.
mona ser mest hela tiden ut som att hon har en snuskig hemlighet. typ står och tänker på snusk samtidigt som hon ska vara allvarlig och hålla tal.
sen har vi gudrun, älskade älskade gudrun. jag älskar henne! jag håller inte med i allt hon säger eller gör men hon är en kvinna jag gillar. hon tyckte let´s dance var ett kul koncept så hon hoppade på tåget och gjorde en förjävla bra insats, hon knockade jimmie åkesson i en debatt och gick ur det utan att ett hårstrå låg fel på hennes hjässa. respekt!
peter och maria kallar sej inte ens för partiledare, dom kallar sej för språkrör. snacka om att vara ödmjuka! dom är så härliga i mina ögon. på något sätt är dom varandras motsatser - maria ser alltid väldigt tillknäppt ut medans peter ser lite ut om att han skulle åka och tanka bilen uppe i jokkmokk och inte orkade raka sej eller ta på sej annat än en flanellskjorta. avslappnat och härligt!
men hur mycket jag än tittar på partiledarna och dömmer dom efter vad jag ser är det faktiskt inte dom som är primära i det här valet.
det är partipolitiken och om man som jag står och tvekar idag - hur ska man göra för att fatta ett beslut?. rösta blankt? nej, aldrig i livet. jag har förmånen att få rösta och jag tänker inte kasta det i soporna.

 
en sak till bara - hur kommer det sej att folk kan tänka sej att ens överväga att rösta på SD?!

det är så fruktansvärt att jag mår lite dåligt när jag tänker på det.
vad är det för FEL på folk?
hjälp mej att förstå för jag gör verkligen inte det!

08.09.10

ibland blir jag verkligen förvånad över hur korkade folk gör sej. på allvar alltså.
som en tjej på facebook - vi är vänner genom gemensamma bekanta, så vi är väl knappt vänner ens.
hon är iaf en "ultrafeminist" precis så som folk förväntar sej att en ultrafeminist ska se ut.
ni vet allt från scarfs runt huvet, praktiska kläder - gärna i manchester - långa kjolar från helt andra tider än dessa och sen ser hon allmänt blek och glåmig ut. allt för sin image.
för det är just precis vad det är - hennes image. precis som jag har min.

iaf. varenda statusuppdatering hon gör innehåller något om att kvinnor inte har det lika lätt som männen, att män borde slaktas and so on, and so on...

för nått tag sen hade hon skrivit nått om att hon "verkligen dragit samhällets nitlott som var BÅDE ung OCH kvinna".
stackas stackars hon!

självklart har hon dragit samhällets nitlott om hon väljer att se det på det viset. MEN man kan ju välja att se det som att man är en människa i samhället som har rätten att ta sin egen plats och skapa sitt egna liv.

jag blir så jävla förbannad på kvinnor/tjejer som förminskar sej själv, som inte säger ifrån och som inte vågar ta plats.
hur många här tror att hon öppet och högt säger det som skrivit på sin facebookstatus? nej precis, hon gör det inte för hon vågar inte.
och vågar man inte prata kan man heller inget kräva tillbaka.
sen allt det här om att det ska vara jämnställt mellan kvinnor och män - självklart! - så KRÄV det då - kräv det för DEJ!
du kan aldrig ändra någon annan, du kan bara ändra dej själv. så gör det genom att ställa krav då - för dej!
hur man ses och uppfattas av andra styr man själv, tro det eller ej. så vill du uppfattas som en stark kvinna så se då till att göra det.
våga ta plats, våga säga ifrån och ta det som självklart att du inte tänker vara en fluga på någons vägg. DET kallar jag feminism, fast det kanske är för enkelt för vissa?

06.09.10.2

efter att ha sett på ullared nu precis så känner jag att jag gjort så jävla rätt som sökte in på butiksledning.
fy fan vad jag blir arg när jag ser morgan jobba.
är han möjligtvis den långsammaste mannen på jorden eller?
jag hade hatat att arbeta med honom. hatat!

när jag blir butikschef ska jag ha en snabb, effektiv och driven personal. som vill jobba, tycker om det och som kan göra det snabbt och smärtfritt.
att se han jobba får det att gnissla i mitt huvud som om någon drar med naglarna mot svarta tavlan.
stackars lilla morgan tycker nog många nu. stackars lilla boris tycker jag.
morgan blev "känd" för att han är något av en karaktär, någon att skratta åt och förlöjliga. finns det något som gör mej mer arg än långsamma människor är det nog människor som skrattar åt det och förlöjligar.
inte för att jag skulle vilja ha han som medarbetare, aldrig i livet. jag hade gått och varit arg och bitter hela dagarna över att ingenting hände.
men det är väl så jag funkar.

vi hade personlig utveckling i fredags på skolan. sjukt lärorikt.
vi skulle välja ett djur - lejon, hund eller uggla, ett av dessa skulle symbolisera oss som ledare. 
många valde självklart lejon. dom är ju häftiga och coola.
jag vet att jag häftig och cool redan så jag valde uggla som symbol för mej.

en ugglas positiva egenskaper visade sej vara klok/listig, kreativ och självständig. passar in bra på mej utan att verka för självgod.
de negativa egenskaperna passade dessvärre också in förträffligt bra, dessa var kyliga, manipulativa och ej närvarande. vi gillar tydligen heller inte korkade personer och de som inte använder sin intelligens. ja ni ser, även det passade in.

sen fick vi göra ett test där vi skulle gradera en situation allt mellan 0-10, tre olika boxar att gradera och slutsumman på varje situation skulle bli 10. fattar ni?
iaf, även här visade jag mej vara en uggla när allt var positivt. i situationer jag fick välja och bestämma över. i detta test ökade hundgruppen (hjälpsamma, lyssnande, varma, beroende, osäkra och osjälviska) radikalt och vi fick även en eller två nya ugglor (som från start var fyra stycken)

lejonen (ambitiösa, pådrivande, kämpande, diktatoriska, tävlingsinriktade, oroliga) som var kring 20 från början blev typ 8 stycken.
efter ytterligare ett test där vi skulle gradera 0-10 i olika situationer, men nu i situationer där det gick emot oss, där vi inte fick som vi ville visade det sej att majoriteten blev ugglor. tydligen är ugglor lite oroliga när det blir lite hett om öronen.
de flesta blev alltså ugglor. inte jag.
jag blev lejon. för jag hugger tillbaka. då vart jag istället en mix av diktatorisk, tävlingsinriktad, pådrivande och kämpande tillagt till mina andra uggleegenskaper. sjukt lärorikt faktiskt.

jag längtar till nästa lektion i personlig utveckling! jag vill veta hur man lär sej arbeta med de brister man har och gör för att lyfta fram sina bra egenskaper. OCH ej att förglömma - hur man lär sej arbeta med andra personligheters bra och dåliga egenskaper.
fan vad jag är glad att jag går den utbildning jag går. jag kommer att lära mej så sjukt mycket bra saker som jag kommer ha nytta av i hela mitt liv!

06.09.10

jag visste det! jag bara visste det!
nu när jag går i skolan vill jag verkligen inte missa någonting, ingenting alltså!
så i lördags. jag tänkte att jag bara var lite sliten från veckan som varit, men nej, jag var fan dödssjuk.
jag har febrat, grinat, hostat, haft ont i huvudet och sovit. ungefär hela helgen.
igår tänkte jag att jag var frisk och åkte ut till hisingen för att hämta min fina lila cykel. skulle jag inte gjort.
jag har ALDRIG i hela mitt liv svettats så mkt som jag gjorde igår! ALDRIG alltså.
jag svettades, febrade och det kliade ihjäl mej på min hals och helt ärligt ville jag bara lämna cykeln och ta vagnen till min säng. men det gjorde jag inte. jag kämpade mej hem och dog i mitt badkar.
jag som aldrig badar badkar, jag tycker det är guppigt och varm och obekvämt. men i går, det var himmel för min kropp. så jag låg där och när vattnet blev kallt släppte jag ut lite och fyllde på med nytt varmt. i minst 2 timmar låg jag så. jag var ett russin, men det var det värt.
nu har jag ite feber mer men den sjukaste huvudvärken ni kan tänka er. inte fullt utvecklad migrän utan bara galen huvudvärk.
är det någon som har tips på vad man kan göra när man är sjuk men inte kan sova mer så kan i väl höra av er?

01.09.10

min helg:


på kings head. madde och frida visar hur man som bäst kan trilla baklänges av en barstolmånga öl blev detlördag var vi på´t igen, denna gång på ritzdit kom nästan alla mina bästa personertaking the streets our style - inte som fjantiga nike reklamenoch har man av någon anledning en cowboy hatt så ser man självklart ut som en sheriff med den, inga konstigheter.på söndag dreglade jag efter att få sätta tänderna i en sån här.men jag satte tänderna i den här istället! tight ass for the win. obs! ironi!
enda anledningen till att jag vill ha en cykel är för att jag ska kunna hänga matkassar på styret och lägga dom i korgen så jag kan få handla lite vettigt någon gång. och för att jag ska börja hojja till skolan såklart.  

RSS 2.0