10.09.10

det är ju mycket politik överallt just nu. alla ska ha en åsikt och alla ska ha ett engagemang i det helt plötsligt, även jag!
jag är inte särskilt intresserad av politik i vanliga fall men nu är det faktiskt riktigt roligt och framför allt spännande.
hur ska det gå? blir det regeringsskifte? höger? vänster?
alla väldigt intressanta frågor med ännu ovisst svar.
hur som helst.
jag vet inte vilken fot jag ska stå på. nästan alla partier har något jag gillar.
moderaterna, sossarna, vänstern, miljöpartiet, folkpartiet osv osv. så hur ska man välja?

jag vill inte ha ett bidragssamhälle och jag vill heller inte skapa klyftor i samhället.
jag vill ha en hållbar politik, som faktiskt funkar för alla.
inget parti kommer göra alla väljare nöjda - det har jag förstått. men något parti borde väl kunna göra majoriteten nöjd?
jag gillar moderaternas skolpolitik, jag älskar miljöpartiets prioriteringar och jag tycker någonstans att sossarna har mycket att komma med dom också även om sverige står sej upp i halsen med alla deras bidrag hit och dit.

jag kommer nog rösta rödgrönt i år. iofs känns alla partier väldigt gröna, det ligger i tiden att tänka eko och trenden kommer inte att dö ut, den kommer snarare att byggas på och staplas högt långt in i framtiden. 

och hur märkligt det än är att man ser på partiet efter hur partiledaren talar, står och för sej så gör man nog det iaf. reinis ser ju alltid bekymrad ut, jag gillar det, det ger en känsla av att han är empatisk och godhjärtad.
mona ser mest hela tiden ut som att hon har en snuskig hemlighet. typ står och tänker på snusk samtidigt som hon ska vara allvarlig och hålla tal.
sen har vi gudrun, älskade älskade gudrun. jag älskar henne! jag håller inte med i allt hon säger eller gör men hon är en kvinna jag gillar. hon tyckte let´s dance var ett kul koncept så hon hoppade på tåget och gjorde en förjävla bra insats, hon knockade jimmie åkesson i en debatt och gick ur det utan att ett hårstrå låg fel på hennes hjässa. respekt!
peter och maria kallar sej inte ens för partiledare, dom kallar sej för språkrör. snacka om att vara ödmjuka! dom är så härliga i mina ögon. på något sätt är dom varandras motsatser - maria ser alltid väldigt tillknäppt ut medans peter ser lite ut om att han skulle åka och tanka bilen uppe i jokkmokk och inte orkade raka sej eller ta på sej annat än en flanellskjorta. avslappnat och härligt!
men hur mycket jag än tittar på partiledarna och dömmer dom efter vad jag ser är det faktiskt inte dom som är primära i det här valet.
det är partipolitiken och om man som jag står och tvekar idag - hur ska man göra för att fatta ett beslut?. rösta blankt? nej, aldrig i livet. jag har förmånen att få rösta och jag tänker inte kasta det i soporna.

 
en sak till bara - hur kommer det sej att folk kan tänka sej att ens överväga att rösta på SD?!

det är så fruktansvärt att jag mår lite dåligt när jag tänker på det.
vad är det för FEL på folk?
hjälp mej att förstå för jag gör verkligen inte det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0