29.09.09

idag har jag minsann varit på kaffekurs. otroligt insiprerande faktiskt.
vi hade världens kanske mysigaste, innerligaste och gulligaste man som föreläsare.
giovanni. hur han ens kommer hemifrån på morgnarna fattar jag inte. jag hade aldrig velat sluta krama han hejdå om jag var hans barn eller barnbarn. ja, han var en sån där lite äldre man som var så gullig och rar att man fick ont i hjärtat efter ett tag! mysfarbror!

efter han pratat var det genomgång av delar och information om avtal och rainforrest alliance samt krav. faktiskt sjukt bra information, inte bara för de som jobbar med kaffe utan faktiskt skulle vara nyttigt för alla att veta om.


på vagnen hem såg jag en inte alls lika mysig gubbe. han var ca 50 och med sej hade han en flicka på ca 16. hans dotter fick man ju anta.
men nej. dom höll handen, smekte varann i nacken och kysstes inför alla. det var så vidrigt!
skulle jag ha sagt nått? var det det jag skulle gjort? det var ju så uppenbart fel! vad skulle jag sagt? 
eller skulle jag bara ringt polisen? jag vet inte. magen knöt sej iaf och jag tror att alla som såg det jag gjorde kände samma sak.
var jag feg och blundade jag bara för att alla andra gjorde det? jag brukar INTE ha svårt för att säga om nått är fel, men det här..det var bara så hemskt. fan, vad skulle jag gjort? 
jag blir så äcklad bara av att tänka på det!

28.09.09

okey - it´s officiall! jag är ett jävla klantarsle!.
för nån vecka sen trillade jag när jag skulle ner för en backe och idag mina vänner trillade jag i badkaret. stackars stackars mej.
ont ont ont.
dags att skaffa stödhjul?

24.09.09.3

förresten! vill ni se min frisyrkavalkad genom några år?! who cares, det får ni göra i alla fall!
rockabilly rockigtkort med långa polisonger

svart, halvlångt lockigtrödsvartrandigt med lugg

kort svartsvart med lugg

ibland har det bara varit hår uppsattibland får jag höra att jag är lik valerie i beverly hills 90210 (gamla goda bevvan alltså)
jag har haft mössor för att täcka hemska hårdagarback in black
jag har haft rakat på sidornabobpage med lugg
och utan luggför några veckor sen såg jag ut så här
och för stunden har jag kort hår igen.

vad som kommer nästa gång får jag helt enkelt komma på då!


24.09.09.2

i natt har jag förresten drömt om spindlar!
stooor hemska spindlar som kryper in i öronen på mej och lägger ägg.
för visst är det väl det alla är rädda för? jag är inte rädd för spindlar bara för att dom finns, jag är rädd att dom ska krypa in i kroppen på mej.
samma sak med bin och myror och andra kryp. jag är livrädd för att dom ska krypa in i min kropp och lägga ägg och jag får larver i hela mej som kryper omkring och äter mej inifrån.
när jag kommer i närheten av bin, myror, spindlar täcker jag alltid för öronen, jag kisar med ögonen och jag andas bara genom en glipa i mungipan, näsan är lite oskyddad men om nått skulle komma nära skulle jag fnysa och springa fort som fan. jag till och med skrevar med benen för tänk om nått kommit innanför mina byxor och kryper in (ursäkta ordet) f**tan på en?
det är det jag är asrädd för. att dom ska leva i min kropp och jag får nån konstig sjukdom. uhhhh.
varför är man annars rädd för småkryp? om nån är rädd för annorlunda saker när det kommer till dom så förklara gärna, för jag förstår inte.

kolla vad jag en gång dödat! och nu håller jag min hand ovanför spindeln, när tummen var jämsides var den lika lång som min tumme! iihhhh...men den var död. och en död spindel är en bra spindel.

24.09.09

har jag berättat att jag numer gillar att klättra på lyktstolpar?

oh ja, big great hobby of mine.

23.09.09

jag skulle aldrig ha påminnt johanna om loppisarna hon tjatade om förra sommaren! att jag aldrig lär mej

20.09.09

Ooooookey. så här ligger det till. jag har varit en dålig uppdaterare på veckans vän. bara två gjorda hittills. men idag tänkte jag fortsätta det fina jag startade för flera månader sen.
och idag har turen kommit till JOHANNA!



bilden är lite suddig men den representerar henne väl. hon posar som den superstjärna hon är!

född på självaste 17 maj firar inte bara johanna denna dag utan hela norge hyllar henne stort.
när johanna fyller år gillar hon inte att bjuda hem folk på tårta och kaffe, nej johanna har de senaste 2 åren sprungit göteborgsvarvet! hurtigt som hon är. lite nonchalant dessutom, för träna inför varvet? nej vem har tid med sånt?, inte johanna iaf!
så hon springer på vilja och envishet men fram kommer hon och går alltid i mål på en respektabel tid.  

johanna jobbar till vardags på telia där hon tar emot samtal från hemska och jobbiga kunder. stackars stackars johanna!
men - hon har en hobby hon planerar att leva på, nämligen smycken. för är det nått johanna är bra på så är det att göra smycken!
långa, korta, smala, tjocka - det finns inget slut på vad hon kan göra med lite snöre och några stenar. hon är som smyckeskonstens MacGyver! trä på här, knipsa där. och fort går det!

men för att vara ärlig så är johanna allt annat än snabb. hon är inte den stressiga typen som går igenom en affär fort, nej hon tar tid på sej, allt ska kollas, inget får missas.
tänk om det ligger ett fynd och bara väntar på henne!
när johanna ska handla nått skapas det lätt köer bakom henne. men "-varför skynda?" säger johanna och frågar vidare om det hon just ska inhandla. lite på den nivån är det. johanna gör inget förhastat, hon planerar sina köp väl och tur är väl det - hur lång tid skulle det annars ta i en affär?!

när johanna inte orsakar köer och gör smycken tycker hon om att resa. italien, england, thailand, spanien, usa - the list goes on and on!  och bäst reser man såklart med en nyinhandlad resguide som följer henne vart hon än går. i denna lilla resguide finns alltid en liten karta och dessa kartor kommer väl till pass. lokalsinne? nej, inte alls! johanna kan gå vilse i sin egen stad om det vore så.
det är lite av charmen med johanna. hon reser så mycket och ser allt möjlig men be henne hitta hem igen och hon har ingen aning.
hon är ett fantastiskt resesällskap som inte behöver underhållas eller tas om hand. hon sköter sitt och jag mitt. det finns ingen som kan vara lika bra resesällskap som hon! nu låter det kanske som att vi inte umgås på våra resor och visst gör vi det men ibland vill johanna bara handla pärlor och då får man låta henne göra det annars blir hon inte glad, och man vill ju att hon ska vara glad. för finns det nått johanna blir glad av så är det pärlor, hennes leende lyser upp en kolsvart grotta om hon hittar det hon söker!

om man får beskriva johanna med ett ord så skulle det bli moral. johanna har moral. rätt ska vara rätt i johannas bok. och tur är väl det, hur skulle det annars se ut? man går inte mot röd gubbe och man snattar inte ljuslyktor på krogar i köpenhamn. nej nej. en av moralens ack så välbehövliga väktare.

hang up´s får ju folk titt som tätt och johannas tycks vara loppisar. en hel roadtrip pratade hon om loppisar och ville stanna på varenda en. fick hon det? nej, hon drömmer nog än idag om dessa loppisar. en vacker dag kanske. man kan ju alltid drömma, eller?

johanna är en helt underbar vän. någon man kan skratta och gråta med, shoppa, festa, kolla på film, gå på museeum, diskutera livets stora frågor med - ja allt helt enkelt!
johanna, en flaska vin och en filt på gräsmattan är allt man behöver sommartid.

johanna är denna veckas VECKANS VÄN


16.09.09

igår var jag och johanna på röhsska för att insupa lite kultur - kolla på coco chanelutställningen som de hade.
fy fan vad missnöjd jag är! 6 dräkter var allt de hade! SEX dräkter?! vilket skämt.

sen gick vi och fikade och det kändes fan så mkt mer kulturellt det.
sen var jag ännu mer kulturell, fast helt ofrivilligt faktiskt.
jag väntade på min vagn som skulle komma om en minut, en vagn med röd färg bakom siffran kom och jag hoppade på, slog igång min mp3, blundade och väntade på att få komma hem.
kom jag hem?
joo, men inte innan jag varit ut på hisingen en sväng.
herregud.
jag fick panik när jag öppnade ögonen och insåg att jag inte alls visste vart jag var. sen kom en hållplats. vårväderstorget eller vad det nu hette. lååångt ut på hisingen alltså. så jag fick snällt hoppa av och vänta på en vagn som kunde ta mej tillbaka till stan och sen hem till mitt älskade kortedala.
nu ska jag aldrig mer lita på en färg! siffror, nothing more, nothing less!


14.09.09

igår fick linda och daniel en liten bebis! nu längtar jag extra mkt till jag ska upp till boden, för jag ska minsann få gosa med en bebis!

09.09.09

idag är jag leeeedig!
så ledig man bara kan bli! så jag åkte till stan för att träffa min bästa eric för att fika.
eric var som eric alltid har varit och det kändes inte som att det var ett år sen vi sågs, vilket jag är otroligt glad över då jag har väldigt svårt för att kallprata och att verka rolig och engagerad.
kunde inte varit en bättre fika faktiskt. sen gick vi på lite affärer och jag hittade en fin chuck norris-tröja och eric hittade en fin till sej med.
sen gott folk fick jag det stora nöjet att träffa hans flickvän. vilken pingla!
dom var så söta tillsammans, mycket bra val av tjej. ja hon har ju inte så dålig smak hon eller då hon lyckas fånga eric.

efter shopping vart jag sugen på att klippa mej. så jag gick till en salong och sa att dom fick klippa mej som dom ville om jag bara fick ge lite pointers först.
och vet ni?! - jag är så sjukt nöjd! jag ska alltid klippa mej där! ALLTID! cut heter salongen och ligger på hotellplatsen, i samma byggnad som västtrafiks hittegodsavdelning.
jag skaaaaa ägga upp bilder men idag är ingen bra dag för kamera och blixtar, det får bli en annan dag - eller senare.

07.09.09

ja, som jag sa tidigare - min syster var här i helgen och här kommer bildbevisen på det.

syster posar hemma hos mej - pose efter pose, men denna är den som är mest fierce - och fierce är ju det man vill uppnå liksom

johanna gör ett minst lika bra jobb, fierce!

när vi kom till krogen började jag med posa

men hur mkt jag än försökte så var jag helt enkelt inte lika bra som bea och johanna, dom satte pose på pose på pose. jag blev lite ledse så jag började fota bandet istället

michael in all his glory!

men helgen var ju inte slut där. det var ju bara fredag liksom och hallah...jag KAN festa två dagar, men det har jag inga bildbevis på, fast det syns alltför tydligt på mitt kontoutdrag.
lördag spenderade vi hemma hos mej. jag, bea, johanna och frida. sen drog jag och bea vidare till pauls kulor och spelade lite biljard. bea vann en gång och jag vann nästa, fast jag satte flest bollar - mest av allt den vita.
sen träffade vi några fina unga killar och h'ngde med dom till nef, sticky, diamond dogs och sen separerade vi, men jag återsåg de unga små killarna på tintin och där tog vi våra farväl.

söndag låg vi mest i sofforna och kände att vi levde men ville inget annat än att dö. anywhooo - en klart värd helg.

06.09.09

förlåt, jag är så dålig på att blogga numer.
jag ska skärpa mej, men det är lite mkt just nu. 
syster har just varit här, jag har varit sjuk och jag har jobbat, bilder från veckan kommer i morrn! 

02.09.09

jag är så less på att vara sjuk nu!

jag har sovit hela dagen och är fortfarande trött, men det är väl fel sorts trötthet så jag håller mej vaken nu.
ikväll är det middag med vår gamla driftchef men jag vet fortfarande inte om jag ska komma. kl 20 börjar det och jag har inte bestämt mej, kanske dags för det?! orkar jag? är det värt det?
jag vill så gärna! nåja, jag ska fundera på det en timme till sen får jag lov att rappa på.

01.09.09

jag är sjuuuk.

fy fan. i förrgår jobbade jag och kände mej hur bra som helst. sen på kvällen kände jag mej trött och varm typ.
i går jobbade jag men sen på eftermiddan började jag känna mej konstig. ont i magen, febrig och sliten. vet ni hur jag menar när det känns som att huden är superkänslig? så fort nått tog i min hud kändes det tio ggr mer än det brukar. feberkänslan.
så jag kom hem, satte mej vid datorn men orkade inte sitta så jag la mej i soffan och PANG! så blev jag frossig, febrig och öm i hela kroppen.
så hela natten har jag svettats, frysit och skakat tänderna. jag provade duscha men det blev inte bättre så jag tog några panodil och sen har jag legat och känt mej överkörd och frossig hela dagen. jag ringde sjukvårdsupplysningen och frågade om dom tyckte jag skulle komma in. då sa dom att jag skulle vänta och ringa om det blev värre.
till och från har febern kommit och gått menmest har jag nog sovit

RSS 2.0