08.09.10

ibland blir jag verkligen förvånad över hur korkade folk gör sej. på allvar alltså.
som en tjej på facebook - vi är vänner genom gemensamma bekanta, så vi är väl knappt vänner ens.
hon är iaf en "ultrafeminist" precis så som folk förväntar sej att en ultrafeminist ska se ut.
ni vet allt från scarfs runt huvet, praktiska kläder - gärna i manchester - långa kjolar från helt andra tider än dessa och sen ser hon allmänt blek och glåmig ut. allt för sin image.
för det är just precis vad det är - hennes image. precis som jag har min.

iaf. varenda statusuppdatering hon gör innehåller något om att kvinnor inte har det lika lätt som männen, att män borde slaktas and so on, and so on...

för nått tag sen hade hon skrivit nått om att hon "verkligen dragit samhällets nitlott som var BÅDE ung OCH kvinna".
stackas stackars hon!

självklart har hon dragit samhällets nitlott om hon väljer att se det på det viset. MEN man kan ju välja att se det som att man är en människa i samhället som har rätten att ta sin egen plats och skapa sitt egna liv.

jag blir så jävla förbannad på kvinnor/tjejer som förminskar sej själv, som inte säger ifrån och som inte vågar ta plats.
hur många här tror att hon öppet och högt säger det som skrivit på sin facebookstatus? nej precis, hon gör det inte för hon vågar inte.
och vågar man inte prata kan man heller inget kräva tillbaka.
sen allt det här om att det ska vara jämnställt mellan kvinnor och män - självklart! - så KRÄV det då - kräv det för DEJ!
du kan aldrig ändra någon annan, du kan bara ändra dej själv. så gör det genom att ställa krav då - för dej!
hur man ses och uppfattas av andra styr man själv, tro det eller ej. så vill du uppfattas som en stark kvinna så se då till att göra det.
våga ta plats, våga säga ifrån och ta det som självklart att du inte tänker vara en fluga på någons vägg. DET kallar jag feminism, fast det kanske är för enkelt för vissa?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0